onsdag 2 februari 2011

Årydscupen. Ur en avdankad ungdoms synvinkel

Under den gångna helgen spelades en extremt viktig cup som gällde liv och död. Denna cupen går under namnet årydscupen, och hade mitt uttalande ovanstående stämt, hade vi allesammans varit nergrävda ett par meter under jord vid det här laget. Jag ska nedan beskriva dramatiska händelseförlopp och oväsentligheter.

Efter en omtumlande bilfärd med hajk-lands Messi kom vi med nöd och näppe fram i tid för att slippa böter. Det var en sammanbiten känsla i gruppen och magkänslan var väldigt positiv. Inte ens fullblodspessimisten Adam kunde hålla sig för att basunera ut oljud som att "nu vinner vi med 18-0!" och dylikt. Efter en omtumlande uppvärmning av Dead Durdel så blev vi snabbt nerplockade på jorden av ett till synes mycket sämre lag i Smålandsstenar, till vardags i div 5. I den matchen hade allas våran Messi lekstuga och gjorde i princip lite vad han ville med motståndarnas yra backlinje. Bolluslingen ville dock inte in och vi kan tacka vår lyckliga stjärna (Älg-Pata) att vi inte torskade matchen med 1-0. När vi ändå är inne på djur måste jag belysa Björns numera klassiska statement. "Killar, ni måste styra spelarna". Ännu mer djurreferenser kommer från tränarhåll eftersom vi måste "stånga" oss blodiga likt brunstiga tjurar.

Den skakiga inledningen till trots spelar vi enligt undertecknad upp oss avsevärt under den andra matchen där ett lik till linjedomare, fullständigt dömer ut oss genom att inte döma. Denna match förloras dock med 1-0, och det är ett resultat som inte speglar matchbilden för fem öre. Efter mycket klagomål över spelet och mycket snack om flatlöss går vi hem efter den första dagens uppgifter hem med 1 pinne.

Den andra dagen inleds med en allt för tidig uppstigning och enligt det flesta hemsk musik i omklädningsrummet. Detta ändras då Ted tar på sig ansvaret som DJ Durd istället för den lite mer alternativa AD. AD beklagade sig över hur mainstream Ted var, men fogade sig sedan efter lite sedvanliga hot och nidvisor. Mitt i allt detta skulle en match spelas, den mot arvsfienden Öster. Satan från Öst skulle betvingas med hög press och frenetiskt spel. Dessa planer gick något i stöpet då storlaget efter en kort stund av matchen får ett tämligen billigt 1-0 mål, efter detta stabiliseras läget lite, men vi kommer aldrig riktigt nära.

Summan av kardemumman är att vi i denna cup spelar ett helt klart godkänt spel i de två första tredjedelarna, för att sedan inte riktigt förvalta det på den sista tredjedelen. Men det är som Oskar Linnros beskriver det. En tredjedel av det vi har gick hem.

1 kommentar:

  1. Mycket bra sammanfattning!
    Gillar kategorin "Lika som"!
    Gillar inte bristen på kommentarer här i bloggen!
    Gillar bloggansvarigs sätt att hantera bloggen i allmänhet!
    Vi bör vid nästa spelarrådsmöte diskutera eventuellt arvode till bloggansvarig/särbehandling vid eventuella böter för fortsatt bra bloggarbete!

    maTTe

    SvaraRadera